"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

METEORA: Memento Mori - friss klipes dal a szimfonikus metal zenekartól

2020. február 23. - Blind Man

meteora_band.jpg

Tragedy Of Delusion címmel készül a szimfonikus metalt power, gothic- és death metalos elemekkel, klasszikus hangszerekkel és kórusokkal ötvöző Meteora zenekar legfrissebb nagylemeze, mely a márciusi HammerWorld Magazin CD mellékleteként lesz elsőként kapható. A tavalyi My Reality után a zenekar most egy újabb friss dalával, a klipes Memento Mori című tétellel ismerkedhetünk.

Király Atilla billentyűs a Memento Mori dalról:

A Memento Mori az új album egyik legslágeresebb darabja. Az egyik utolsó szám volt, amit írtam ebben az etapban, a megelőző 3-4 dal eléggé hosszúra és összetettre sikerült, ezért Noémi konkrétan kérte, hogy pihenésképpen csináljunk valami egyszerűt. Viszont, ha már szerkezetileg nem bonyolítottuk túl a dolgot, kellett bele valami más, hogy ne lógjon ki a többi szám közül a lemezről. Itt határoztuk el, hogy ezen az albumon a zenekarban lévő három vokalista mellé hívunk három profi énekest is, hogy nagyobb hatást érhessünk el. A kezdő orgona után - ami megadja az alaphangulatot – ezzel tesszük meteorássá a zenét. Koncerteken már elővettük párszor, és vevő volt a közönség a memento morizásra a refrének alatt.

A cím egy közismert mondás, ’emlékezz a halálra’ vagy másik fordításban ’te is meghalsz egyszer (mert csak ember vagy)’. A dalszövegben a különböző korok filozófiájának a halálhoz való viszonyáról írtunk, az ókori rómától napjainkig. Amint elkészültünk az összes dallal tudtuk, hogy ez lesz az egyik, amihez videót szeretnénk csinálni. Viszont ha már a szöveg a halállal foglalkozik nem akartuk búskomorságba taszítani a klippet is. Így utóbbi értelmezésen finomítottunk egy nagyságrendet, miszerint egyszer mindenkit legyőznek. Egy foci, póker stb. verseny túl egyértelmű lett volna és túl általános. Amíg ötleteltünk megkerestek minket a Deltavisiontől egy közös együttműködéssel kapcsolatban, és mivel Noémivel nagy rajongói vagyunk az egyik kártyajátékuknak adta magát a dolog, hogy ez legyen a megmérettetés tárgya. Az egészet poénra akartuk venni, mert ha ezt a felállást komolyra vesszük rossz értelemben lett volna vicces a végeredmény… Mi legalábbis felvétel és a vágás közben nagyon sokat nevettünk, reméljük másoknak is legalább egy kis mosolyt tudunk csalni az arcára.” - tette hozzá Atilla.

meteora_front.jpg

Meteora: Tragedy Of Delusion || 2020 / Nail Records / NAILCD312

01. Common Enemy
02. Memento Mori
03. My Reality
04. Stay Among Us
05. Die, Live, Forgive - My Reality, Pt. II
06. Tag the Truth
07. Black Rose
08. When Angels Fall
09. Tragedy of Delusion
10. Beautiful Oblivion - My Reality, Pt. III
11. Numb (Linkin Park cover) (Bonus Track)

METEORA frontján Holló Noémi énekesnő és a hörgős énekért is felelős Fülöp Máté basszusgitáros áll, így a zenéjüket főleg az úgynevezett “Beauty and the Beast” stílusban, a kettejük énekének, illetve hörgésének a dinamikájára építik. A Tragedy Of Delusion című új lemezen már Király Atilla billentyűs is csatlakozik hozzájuk a mikrofon mögött, így Mátéval együtt itt-ott tiszta férfi énekkel is színesítik a dalokat. A zeneszerzés nagy részét - a gitáralapokat és a szimfonikusokat - szintén Atilla végzi. A zenekar nem ma alakult - hiszen hivatalosan 2010 óta zajlik a munka a formáció körül -  de az érdemi haladás és munka az első nagylemez, a 2017-es Our Paradise felvételei körülre tehető, így változatlanul friss lendülettel vágnak bele minden újabb projektbe. 

Meteora tagok:
Holló Noémi - ének
Fülöp Máté - basszusgitár, hörgős ének
Solymosi Csaba - gitár
Király Atilla - billentyűs hangszerek, tiszta ének
Kása Gábor - dobok

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/martongabona

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr8015487750
süti beállítások módosítása