"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

DIVIDED dal- és klippremier Björn “Speed” Striddel - itt a 'Meteorite', egy igazi nyári sláger!

Megjelent a “Behind Your Neon Eyes” lemez

2020. július 10. - Blind Man

div_meteor_klip.jpg

Soilwork és a The Night Flight Orchestra éléről ismert Björn “Speed” Strid énekes vendégszereplésével készült el a Divided Meteorite című legújabb dala és videoklipje. A Behind Your Neon Eyes, melyről már ITT írtunk, a zenekar második korongja már kapható a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD mellékleteként, teljes booklet-tel együtt. A lemez több hazai és nemzetközi vendéggel készült, Björn "Speed" Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork, stb.) mellett Flo V. Schwarz (Pyogenesis) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A zseniálisan hangulatos borítót Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt.

Szabó Dániel (psyKlone) gitáros a dalról:

A Meteorite volt a dal, ami átszakította a kreatív gátat, amikor tavasszal oda kerültünk, hogy megvan a lemezleadás kitűzött időpontja, de a fél lemezt még meg kellene írni. Szerettünk volna egy olyan azonnal ható, megadallamos slágertémát, amit a 80-as évek nagyágyúitól láthattunk a Headbanger’s Ballban 1989 körül az MTV-n, de mai megszólalással, retro-mégis-modern módon. Nagyjából 3 nap alatt állt össze az első szerkezetkész verzió, amiben rengeteg hatás köszön vissza olyan dallamos metalzenékből, mint a 80-as évek második felének KISS lemezei, a Danger Danger vagy a Ratt bizonyos dolgai, de igyekeztünk AOR és pop/rock hatásokat is kidomborítani a dallamívekben és a hangszerelésben. A gitárok karakteresek ugyan, de visszafogottan simulnak bele az összképbe a refrénekben, a verzékben viszont az övéké a főszerep az énektémák mellett. Ahogy elkészült az első énekes demo, tudtuk, hogy ehhez a dalhoz valahogy össze kell hozzuk, hogy Björn ‘Speed’ Strid valamilyen formában felbukkanjon benne, mert van egy jó adag áthallás a The Night Flight Orchestra bizonyos dalaival, és rögtön belehallottuk Speed onnan ismert Journey/Foreigner ízű frazírjait. Bár nagyon lesújtó, ami az év első felében a járvány miatt történt zenei fronton (is), nekünk lehetőséget adott arra, hogy a törölt turnék miatt beférjen Björn naptárába ez a vendégszereplés. A Soilwork és a The Night Flight Orchestra torka nagyon lelkesen és végtelenül profin állt a közös munkához, a végeredmény pedig magáért beszél. A dalra egy abszolút feelgood videóklipet is forgattunk Lerch Péter irányításával, ami az eddigi leghangulatosabb videónk lett, reméljük, hogy nektek is tetszeni fog!

Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a ‘80-as évek neon-korszakának popzenéje rockba oltva - a futurisztikus témák és a múlt autentikus találkozása a Divided legfrissebb lemeze, hangzásával egyszerre ébreszt nosztalgiát és marad korhű. A Behind Your Neon Eyes garantáltan a kedvencek közé fog kerülni a The Night Flight Orchestra vagy a Beast In Black (meg talán a Ghost) egyre népesebb rajongótáborában, de rengeteg fogós tételt tartalmaz a Def Leppard, a Bon Jovi és a Dokken közönségének is. A lemezhez korábban már két szöveges videót is készítettek, hallgasd meg a [futurenation] és a Roll Out! dalokat a zenekar oldalai közül valamelyiken!

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr4115993700
süti beállítások módosítása