"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

HITROCK: megjelent a 40 éves jubileumot ünneplő új album!

2019. május 21. - Blind Man

hitrock2019_promo_kicsi.jpg

HitRock 40 – Nem az én világomban élsz címmel jelent meg az idén 40 éves évfordulóját ünneplő AOR és westcoast jellegű dallamos hard rock banda új, jubileumi albuma, mely egyben az első teljes stúdiólemez Mr. Basary (Metal Company, Telegram, Kormorán, Örökség, Atilla Fiai Társulat, stb.) hangjával. A jubileumi korong megrendelhető a metalshop.hu felületéről, illetve kapható a MediaMarkt üzleteiben is, valamint online is meghallgatható a legtöbb népszerű felületen.

A régebbi és új szerzeményeket vadonatúj felvételeken felvonultató korongon ezúttal a westcoastba hajló, melodikus rock szerzemények dominálnak, melyeket az érdekes hangszerelés, így például Hammond orgona, Theremin, konga és csőharang használata tesz még különlegesebbé. A Hammer Records által gondozott HitRock 40 CD-n az 1979-es ős-HIT felállásból Basary mellett Pozsonyi Tibor Finki és Füchsel Tibor Füxi, a Hungarian Pink Floyd Show ütőse és billentyűse játszik még, továbbá a mostani HitRock formáció két húrvarázslója Vedres Joe (Beatrice, Bikini, Telegram, stb.) gitáros és Vajda Tibor(Hipnózis, Roxérum, BluesSteel, stb.) basszusgitáros hallható.

Finki a következőképpen foglalta össze a tudnivalókat:

Nagyon örülök, hogy végre valahára egy teljes stúdióalbumot tudtunk készíteni Mr. Basary-val. Régi adóssága volt már ez a bandának a rendkívül kitartó és hálás közönségünk felé. A jelenlegi „amerikás”, szellős, dallamos, westcoast irányvonallal is abszolút elégedett vagyok. A klasszikus dalokat megörökítő koncertlemezek után épp egy ilyen friss CD-t szerettünk volna az asztalra tenni. A köreinkben kötelezőnek számító brit klasszikusok, a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Pink Floyd és társaik mellett kifejezetten sok amerikai rockzenét hallgatunk. Ugyanúgy közös nagy kedvenceink a Journey, a Foreigner vagy a Kansas albumai is. A 40 éves HIT CD-re a két új tag, Tibi és Joe is szépen beilleszkedtek, szerzőként is kivették a részüket a munkából. A jövőben is ilyen muzsikákat szeretnénk készíteni. A jelenlegi 3+2-es felállás minden értelemben megállja a helyét, hiszen a 40 éves jubileumi turnén a három Tibi mellett két Józsi áll a színpadon.

 tette hozzá Füxi nevetve, majd így folytatta:

Vedres Joe már több alkalommal is volt a HitRock vendégzenésze, a saját dalos koncertek mellett a Hungarian Pink Floyd Show több fontos előadásán is kisegített már minket. Mindig jó vele zenélni! Az új HitRock album felvételei éppúgy az ő stúdiójában készültek, mint jó pár korábbi HIT és HPFS felvétel. Vedres Joe-val megegyezik az ízlésünk, ugyanazokat a zenéket szeretjük, így ugyanazt a fajta hangzást is álmodtuk meg a CD-nek, ami végül a HitRock 40-en hallható.

Az első single, a Nincs helye a rossznak, illetve az Ázsia című dalok kapcsán Füxi a következőket jegyezte még meg:

Szándékosan használtunk színes hangszerelést, így a kislemezen ismegjelenő “Nincs helye a rossznak” dalunk nem csak a dallamos westcoast jellege miatt érdekes, hanem Ghyczy Irén költői, egyben pozitív szövege is kedves számunkra. Ugyanilyen fontos Finki saját maga által öntött és épített csőharangja is, melyet ésszel, mértékkel építettünk a hangszerelésbe. Mivel mindannyian kedveljük Ázsiát, így idén végre lemezre vettük a keleties motívumokat felvonultató dalunkat, melyet évek óta játszunk a koncerten és nagyon szereti a közönség. A szimplán csak “Ázsia” című dalunkban Finki kongázik és Theremint is bűvöl, így a Pink Floyd tribute koncertek mellett a HitRock műsorába is véglegesen beépült a különleges hangszer.

A HitRock 40 – Nem az én világomban élsz albumon két dalban, A Mi nemzedékünk című 2017-es kislemezen szereplő számok új, hangszeresen és vokálisan is kibővített 2019-es változatain hallható még az előző HitRock-gitáros Kiss Zoltán egy-egy ízes szólója is. Zoli jelenleg Hobo zenekarában játszik.

Tagok:
Mr. Basary – ének, vokál
Vedres Joe – gitár
Vajda Tibor – basszusgitár
Füchsel Tibor Füxi – orgona, szintetizátor
Pozsonyi Tibor Finki – dob, konga, theremin, csőharang
+ Kiss Zoltán – gitárszóló („A Mi nemzedékünk” és a „Halott madár” című dalokban)

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/martongabona

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr1814842190
süti beállítások módosítása