"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

TENGERSZEM: dalpremier az ősszel érkező albumról - Ima

2020. május 08. - Blind Man

tengerszem_front_part.jpg

Képzelgések címmel őszre várható a Gyöngyvér zenekarban megismert Mazán Attila gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő közös projektjének - Tengerszem - első nagylemeze.

Új dallal jelentkezett Mazán Attila gitáros és Danics Dóra énekesnő Tengerszem nevű közös projektje. A duó Képzelgések című bemutatkozó nagylemeze várhatóan idén ősszel jelenik meg. A Sinha Róbert gitárművész és Babos Lőrinc dobos közreműködésével készült Gaia és A tragédia színháza dalok után most az Ima című számukkal lehet ismerkedni, amelyben Baranya Márton dobos (Imágó) és a Dóri zenekarából - DD Trió - is ismert Nyitrai Péter gitárjátéka is hallható.

www.facebook.com/tengerszemzenekar

Mazán Attila az Ima című dalról:

Amikor ezt a számot 2019 nyarán megírtuk, nem gondoltuk volna, hogy alig egy évvel később mennyire élénken aktuális lesz az üzenete. Azt gondoljuk ugyanis, hogy az embernek muszáj időnként befelé is figyelnie és megértenie, hogy mi az, amin változtatnia kell az életében. Ezekben a karanténos időkben viszont szó szerint rá vagyunk erre kényszerítve, ami a maga tragikus módján egy jó lehetőség. Éljünk vele, és vigyázzunk magunkra, egymásra!

Mazán Attila a zenekarról és a lemez születéséről:

2019-ben indult a közös zenélés, méghozzá a lemez címadó dalával, a Képzelgésekkel, ami számunkra olyan élményt és lendületet adott, hogy rövid időn belül már meg is voltak a további zenei alapok, ötletek. A nyár folyamán el is készültünk az album minden tételével (a dobok feljátszásáért ezúton is köszönet Babos Lőrincnek), amelyből négyhez már Dóri hozta a szöveget. Menet közben pedig egy komplett történetet is írt a dalok mellé, amely nem konkrétan a szövegek értelmezésére fókuszál, hanem sokkal inkább a dalok hangulatából táplálkozik. Ezt a mini 'művészfilm' sorozatot, amelynek ráadásul főként mi vagyunk a szereplői, majd a Youtube-csatornánkon lehet megtekinteni. Az album készületei közben csatlakozott a kis duónkhoz Czibere Krisztián, aki az első demók meghallgatása után, merő lelkesedésből felajánlotta, hogy megfesti a borítóképet, amely munkálatait kiválóan nyomon lehet követni az A tragédia színháza videónkban. Szeretjük ezt a képet, mivel számunkra remekül passzol és nagyon jól mesél a hallgatnivalóban megfogalmazott történetekről.

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/butiplayduringtheday

Follow our Facebook page for fresh news and informations here: facebook.com/maximumrockandrollblog

We are also on Instagram, see you there! - instagram.com/butiplayduringtheday

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr4315674580
süti beállítások módosítása