"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

KARTHAGO: 40 éves jubileum, új lemez és dalpremier

2019. február 10. - Blind Man

karthago.jpg

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy sikerül hosszú ideig egyben tartani egy egységes felállást, a legendás KARTHAGO zenekar tagsága - Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéro, Kocsándi Miklós, Szigeti Ferenc, és Takáts Tamás - pedig már 4 évtizede zenél együtt változatlan felállásban. Az idén 40 éves együttes február 22-én egy új, “Együtt 40 éve!!!” című nagylemezzel jelentkezik, a különleges jubileumot pedig egy óriási koncerttel ünneplik meg a Papp László Budapest Sportarénában. 10 év telt el a legutóbbi, 2009-es “Időtörés” album óta, ez idő alatt pedig egy újabb hard rock klasszikust készített el a hazai rockzenei színtér egyik legrégebb óta működő zenekara. A Hammer Records gondozásában érkező “Együtt 40 éve” lemez producere Szigeti Ferenc gitáros, a hamisítatlan, dinamikus Karthago hangzás pedig Varga Csaba hangmérnök munkája, aki a lemez keverését és maszterelését végezte. A felvételek a Green Studióban készültek 2018-ban, a lemezborító Hajnal Balázs munkája. Az első szöveges videó a “Semmiért lázadtál” című dalhoz máris elérhető a kiadó Youtube csatornáján.

A 10 vadiúj dalt tartalmazó “Együtt 40 éve!!!” nagylemez mindössze 1000 darabra limitálva, akusztikus bónusz CD-vel, exkluzív csomagolásban, ajándék poszterrel érkezik. A csak itt, ebben a formában elérhető akusztikus lemezen 13 klasszikus dal kapott helyet, köztük olyanok, mint “A fények, a hangok, az árnyak”, “Requiem”, “Apáink útján”, “Keleti éj”, illetve a “Senki lánya”. A felvételeket a Ram Colosseum-Rock Múzeumban készítette 2015-ben Csordás Zoltán, az utómunka a Jankai Stúdióban és a Zolasound Stúdióban zajlottak. A kiadvány ezen verziója jelenleg csak a Karthago előrendelői oldaláról rendelhető meg a készlet erejéig. ELŐRENDELÉS: ITT!

karthago_cd.jpg

A friss anyag ultra-limitált -500 db- vinyl (“bakelit”) verzióban is elérhető lesz a zenekar fanatikus rajongói számára. A magas minőségű, gyönyörű kivitelezésű 12”-es LP a CD lemezek megjelenése után pár héttel érkezik.

KARTHAGO - EGYÜTT 40 ÉVE!!!
(2019 / Hammer Records)

  1. Nincs határ
  2. Semmiért lázadtál
  3. Döntened kell
  4. Valahol…
  5. Rock a vérünk
  6. Legyek én a zenéd!
  7. Örök körforgás
  8. Szabadnapos szenvedély
  9. Eltévedt szív
  10. Fordult a világ

KARTHAGO - AKUSZTIKUS KONCERT
(2019 / Hammer Records)

  1. A fények, a hangok, az árnyak
  2. Barátok nélkül
  3. Apáink útján
  4. Senki lánya
  5. Néma asszony
  6. Csak a zene
  7. Egy nap az élet
  8. Mert szerettél
  9. Indulj tovább
  10. Hitvallás
  11. Requiem
  12. Keleti éj
  13. 30 év után

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/martongabona

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr7614618152
süti beállítások módosítása