"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

ZOLI BAND: megjelent Téglás Zoli itthoni zenekarának új albuma!

2019. április 05. - Blind Man

zoli_band_slowmesh.jpg

Megjelent a magyar származású amerikai énekes, Téglás Zoli (IGNITE, ex-Pennywise, ex-The Misfits) saját nevét viselő ZOLI BAND zenekarával elkészített Santa Monica című második nagylemeze. Az album az EDGE Records és Zoli saját kiadója, a November 56 Records közös kiadásában látott napvilágot, és már meghallgatható a legtöbb online streaming felületen, (Spotify, Tidal, Apple Music, stb) illetve megrendelhető a metalshop.hu-n is. A zenekar áprilisban 12 állomásos európai turnén népszerűsíti az új lemezt a Slowmesh társaságában, melynek befejezéseképp visszatérnek Magyarországra, ahol Budapesten az A38 hajón, Debrecenben pedig a Roncsbárban mutatják be az album dalait.

ZOLI BAND pár év kihagyás után most ismert magyar zenészekkel lehelt új életet szólóprojektjébe: a zenekar Lukács Peta (Bikini), Szebényi Dani (Kowalsky meg a Vega) és Szűcs Péter (Superbutt) tagokkal kiegészülve vált magyar “szupergrouppá” ebben a teljesen új felállásban. Téglás Zoli zenekarával 2010-ben már kiadott egy dupla nagylemezt Red & Blue címen, más tagsággal.

santa_monica.jpg

Az album keverését és maszterelését Frank Gryner producer (Rob Zombie, A Perfect Circle, Tommy Lee, Andrew W.K.) végezte. Az egyszerre modern megszólalású, de rengeteg klasszikus elemet felvonultató Santa Monica olyan zenekarok hatásaiból táplálkozik, mint az Alice in Chains, Stone Sour, illetve a Scorpions. A lemezről előzetesen kiadott Angel’s Wings rögtön felkerült három Spotify lejátszási listára is, ahol egy hónap alatt több, mint 130.000-en hallgatták meg. Az angol nyelvű Santa Monica egy dalnál tesz kivételt, utolsó tételként felkerült rá a Kocsmárosné, amely egy Petőfi Sándor vers, a “Falu végén kurta kocsma” átdolgozott, megzenésített változata. Az albumhoz hamarosan érkezik az első videoklip is, melyet a  Budapest My Love című tételre forgattak.

Az album számomra egyfajta visszanyúlás a múltamba, mivel rengeteg zenekarban dominál mostanság a kiabálás, üvöltés, és úgy érzem, hogy a rockzenéből kezd kiveszni a rendes tiszta, dallamos éneklés, én pedig olyan zenekarokon nőttem fel, mint az Alice in Chains, vagy az Iron Maiden; akkoriban rengeteg ilyesmit hallgattunk, így ezzel a zenekarral ezt a világot szeretném újra visszahozni.

Zoli így mesélt a Budapest My Love című dalról:

A “New York, New York” és az “I Love L. A.” klasszikusok mintájára írtam a “Budapest My Love” című dalt, mint tisztelgést a magyar főváros előtt, amely számomra a legkedvesebb város a világon.

ZOLI BAND SANTA MONICA EURÓPAI TURNÉ:

10.04. Dresden, DE @ Scheune
11.04. Berlin, DE @ Zukunft am Ostkreuz
12.04. Oberhausen, DE @ Kulttempel
13.04. Eindhoven, NL @ Dynamo
14.04. Arnhem, NL @ Willemeen
15.04. Aachen, DE @ Musikbunker
16.04. Bremen, DE @ Club Tower
17.04. Mannheim, DE @ MS Connexion
18.04. Cham, DE @ LA Cham
19.04. Dornbirn, AT @ Schlachthaus
20.04. Budapest, HU @ A38 
25.04. Debrecen, HU @ Roncsbár

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr8814742149
süti beállítások módosítása