"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

TALETELLER: bemutatjuk a hamarosan nagylemezzel jelentkező szimfonikus metal zenekart

2020. június 25. - Blind Man

taleteller_wide.jpg

A szimfonikus metal és az epikus filmzene keverékéből megszületett a Taleteller, ami egy egyedülálló álomvilágba kalauzolja el a hallgatóit. A Taleteller egy magyar zenekar. Öt zenészből áll, akik olyan zenekarokból merítettek ihletet, mint Nightwish, Delain, és Two Steps From Hell. Kemény gitárriffek és lehengerlő szimfonikus részek beszippantják a hallgatókat egy mély szürreális kalandba. Minden album egy központi történetre fókuszál, ami több albumon keresztül ível.

A Taleteller ötlete 2010-ben született meg Budapesten Tóth Tibor elméjében. Az ötlet a következő volt: Hozzunk létre egy olyan szimfonikus metal bandát, ami kifejezetten egy történetet dolgoz fel albumonként. Miután megosztotta az elképzelését Mészáros Róberttel úgy döntöttek, hogy megalapítják a Taleteller-t. Róbert basszusgitárosként, nem sokkal később Róth Miklós dobosként csatlakozott az együttesbe. Sárközy Edina énekesként csatlakozott végül pedig Dobos Csaba vállalta a gitáros szerepét.

Amikor a zene és a történet elkészült, rögzítették az első demó albumot, aminek a neve Hope Dies Last lett. A felvételek után Róbert és Csaba kilépett a bandából és Tokai Brendon lett a gitáros. 2014. február 14-én kiadták a Hope Dies Last demó albumot. Az első koncertjük 2015. április 18-án volt Budapesten, amit még számos koncert követett azon a nyáron. Ezután egy nehéz időszak következett. Brendon és Edina úgy döntött, hogy elhagyja a bandát. Ennek ellenére Tibor és Miklós tovább dolgozott azon, hogy életben maradjon a Taleteller. Kitartóan dolgoztak egy új album megírásán.

Amikor Tibor elkezdte megtervezni az új albumot úgy vélte, hogy sokkal filmzeneibbnek kell lennie, mint a Hope Dies Last. Ebben Uhljar Mihály sietett a segítségére, aki 2017 júliusában csatlakozott, mint szimfonikus hangszerelő. A segítségével sokkal gyorsabban haladtak a szimfonikus részek írásával. 2018. októberében az új album írása befejeződött és elkezdődtek a stúdió felvételek. Ekkor csatlakozott hozzájuk Csák Annamária énekesként és Horváth Imre gitárosként.

Az új stúdióalbum - The Path - 2020 őszén érkezik meg a hallgatóság számára. Ezt az Aurora című kislemez előzi meg, ami 2020.06.30-án lesz elérhető, a dalhoz tartozó klip szintén ezen a napon jelenik meg. A dal már streamelhető a képre kattintva:

aurora.jpg

Jelenlegi tagok:
Csák Annamária - ének
Horváth Imre – gitár, basszusgitár
Róth Miklós – dob
Tóth Tibor - billentyűk
Uhljar Mihály – szimfonikus hangszerelő

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr5215913664
süti beállítások módosítása