"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

COOL HEAD KLAN: megjelent a Tűzben edzett nagylemez, dalpremier: Képeslap ‘86-ból

2019. december 07. - Blind Man

chk_logo.jpg

Tizenegy új dallal érkezett meg a COOL HEAD KLAN friss nagylemeze, a Tűzben edzett. A zenekar 11. korongja egy ízig-vérig igazi klasszikus heavy metal és hard rock irányvonalat követő anyag lett, melyet számos vendégzenész és énekes közreműködése tesz igazán különlegessé. A felvételek a hangmérnöki teendőket is végző Ángyán Tamásnál (gitár, hegedű) készültek (Time Key Studio), a borító pedig Devecz Ádám (HammerWorld, SUNDSGN) munkája. Molics Zsolt énekessel egy részletes, múltat és jelent egyaránt érintő interjút is olvashatsz a HammerWorld Magazin 320-as, december-januári dupla számában. A lemezt nyitó Képeslap ‘86-ból szerepel a magazin mellé érkező Hammered CD-válogatáson is, a dalhoz készült friss  videó pedig már elérhető a zenekar Youtube csatornáján.

A lemezen szereplő instrumentális dal, a Corvina Burana Utasi András gitáros szerzeménye, és közreműködik benne a Kárpátia soraiból ismerhető Garamvölgyi Bene Beáta furulyán. A Féktelen blues nótában Kasza Zsolti hammondozik, Nagy Dénes (Deák Bill Gyula) játszik egy gitárszólót, Hirleman Bertalan (Zártosztály) pedig dobol, illetve a Nem bánom... népdal feldolgozást is ő hozta. Az Emlékkép dalt Ráduly Levente és Molics Zsolt duettje teszi különlegessé, és Szabó Zoltán gitáros szerzeménye a lemezt nyitó Képeslap ‘86-ból, és Szíjártó Zsolt (Kárpátia) is felelős egy gitárszólóért.

cool_head_klan_tuzben_edzett.jpg

Idén még három alkalommal lehet látni a zenekart, amelyeken már az új korong dalaiból is ízelítőt kaphatnak a rajongók: december 6-án Gödöllőn, 7-én Miskolcon adnak koncertet a Lord, Kárpátia és Kalapács József - Rudán Joe közös fellépése mellett, majd december 29-én szintén a Kárpátia és a Lord zenekarokkal együtt zárják az évet Székesfehérváron. A 2020-as lemezbemutató turnén a repertoár nagy részét a Tűzben edzett lemez dalai fogják képezni a korábbi klasszikusok mellett. A turné nyári állomásain Ángyán Tomi Magyarországon tartózkodik, így ő is csatlakozik a színpadon a Cool Head Klan-hoz.

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/martongabona

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr2015342222
süti beállítások módosítása