"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

DIKTÁTOR: négy új dallal és 12 koncertfelvétellel jelent meg az új lemez

2019. december 10. - Blind Man

diktator_a_hos_kisteknos.jpg

Megérkezett a legfrissebb DIKTÁTOR kiadvány, mely A hős kisteknős címre hallgat. A Nail Records gondozásában érkező korongon négy friss dallal és 12, a Kaptár Klubban rögzített koncertfelvétellel jelentkező kultikus debreceni metal zenekar friss lendülettel tér vissza három év után - a címadó dalhoz pedig szöveges videó is készült, amely már megtekinthető a kiadó Youtube csatornáján.

A kiadvány részleteit és hátterét a zenekar frontján álló Derzsi vezér osztotta meg velünk:

A Diktátor zenekar az elmúlt három évben, vagyis az előző lemezünk kiadása óta többszörösen megfiatalodott. A koncertek, próbák és az összecsiszolódás ideje alatt született néhány új dal, ezekkel indul a lemez, pontosabban az első négy szám az, amiket a jövőre nézve programadóaknak tekinthetünk. Eredetileg egy komplett koncertanyag rögzítését terveztük, melynek egy része az új dalok elhangzása után következik. Egymás után két koncertet vettünk fel, mert biztosra akartunk menni, a pontosság és a minőség érdekében, mert ugye mi lesz, ha mégiscsak hibázunk valahol? Az eredmény hallható. Nem igazán cizelláltuk ki a felvételeket, hogy természetes maradjon a mutatvány, ahova becsúszott, egy-két aprócska kis gebasz, vagy elmászott egy picit a dallam, azt majd a soron következő koncerteken minden remény szerint pótolni fogjuk. Mi a természetes dolgokat szeretjük, természetesen metalt és animált!

Az album meghallgatható online itt és megvásárolható a metalshop.hu oldalon.

Visszatérve a címadó „A hős kisteknős” dalra. Ez egyrészt kifejezi a zenekar szellemi arculatát, az eltelt 33 évnek a megpróbáltatásait, küzdelmeit, álmait és a vágyait, amik már így utólag akár szépnek is mondhatóak, másrészt példát mutat, hogy egy olyan teremtmény aki, vagy ami nem a gyorsaságáról híres és messze nem a legerősebb ezen a világon, de talán még az intelligenciája is csak maximum hozzá mérhető, lehet hős, ha a maga útját járja. Mert el lehet indulni és talán meg is lehet érkezni, de a legcsodálatosabb mindig a pályán maradni és talán a megtett kilométerek már annyira nem is számítanak.” - tette hozzá az énekes/gitáros.

diktator_band.jpg

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/martongabona

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr8315346334
süti beállítások módosítása