"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

ZEFFER ANDRÁS: a billentyűs a Mobilmánia, P. Mobil, TRB klasszikus dalait mutatja be minden nap otthonában, zongorán

2020. március 31. - Blind Man

zefferandras.jpg

MOBILMÁNIA vezetője, Zeffer András billentyűs, énekes is csatlakozott a bezártságot az otthonukból, zenével enyhítő előadók sorához, és hívta segítségül az online világot, hogy a bizonytalan időre elveszett személyes találkozások és élő koncertek lehetőségét valamivel pótolni tudja a közönség számára.

#maradjotthon #maradjotthonvelem #Zefihomekaranténkoncert

A dalszerző zongorán, énekkel kísérve adja elő saját Facebook oldalán széles repertoárjának dalait, hiszen a P. Mobil, a TRB, a RockBand és a Mobilmánia lemezeiről sok dal kiválóan szólal meg egy szál zongorával is. A legutóbbi dal az Egy szerelem kétszáz éve című TRB klasszikus volt, a további (mind korábbi, mind frissebb) videókért pedig érdemes figyelni Zeffer András Facebook oldalát: www.facebook.com/zeffer.andras

Zeffer András közleménye és gondolatai a “karantén-projektről”, a kialakult helyzetről:

Mivel 2007-ben egy súlyos leukémiából csontvelő transzplantációval gyógyultam meg, és emiatt az immunrendszeremet mesterségesen, gyógyszerekkel azóta is gyengítik, elsőként kellett teljesen kivonni magam a forgalomból. Azóta sem mozdulhattam még ki itthonról. Aggasztó adatok jönnek még mindig, sőt egyre inkább a világból. Remélem, hogy Magyarországon nem lesznek ilyen számok, mint Olaszországban, Spanyolországban, vagy az USA-ban. Orvos barátaimtól, ismerőseimtől és a felelős médiától is azt hallom, hogy az otthon maradással tudunk tenni a legtöbbet a vírus terjedése és az egészségügyi rendszer hírtelen leterhelése ellen.

Szeretném, ha ezt mindenki komolyan venné és otthon maradna - ha teheti. A hosszú bezártságot sokan nehezen viselik. Én jól bírom, mert minden percben elfoglalom magam, de a zene, a közönség nagyon hiányzik. Két hete elhatároztam hogy valamit tennem kéne, hogy a közönségnek, a rajongóknak valahogy elviselhetőbbé tegyem a mindennapok bezártságát, az otthoni karanténban töltött időt és én is közelebbi kapcsolatban maradjak velük. Merész ígéretet tettem, méghozzá azt, hogy minden nap jelentkezem az otthonomból és a pianínóm segítségével egy dalt eléneklek.

Nekünk előadóművészeknek, zenészeknek, de a színészeknek is ez maradt. Nem mehetünk, utazhatunk, turnézhatunk, le kell mondanunk a közönségünkről, a színpadokról. Ez rendkívül nehéz helyzet, hiszen egész életünkben arra lettünk teremtve hogy adjuk ki magunkból azokat az érzelmeket, amik bennünk vannak, hogy ezzel is feltöltsük és szebbé tegyük az emberek, rajongók, rockzenét szeretők minden napját. A velük való találkozás egy csodálatos öröm, egy olyan közösen megélt élmény, amihez semmi nem hasonlítható. Sajnos ez most hosszú időre elmarad. De ebben a nehéz helyzetben is találhatunk módot a találkozásra.

A koronavírus veszély hatalmas probléma. Világjárvány sújtja a földet, a kék bolygót. Amíg ezen túl leszünk, nagyon sok embertársunkat fogjuk elveszíteni, családok kerülhetnek ellehetetlenített helyzetbe és emberek millióinak fog ez keserűséget, bánatot okozni. A MARADJ OTTHON felhívást szeretném én is erősíteni az emberekben. Erre a Facebook oldalam a legalkalmasabb, hiszen emberek tízezreivel vagyok napi kapcsolatban az éteren keresztül. Már több mint 10 dalt tettem fel és mellé pár gondolatot az aznapi hangulatom szerint. Sokan nézik, hallgatják a dalokat, de a legjobb, hogy rengeteg visszajelzés is jön. Minden leírt mondatból érzem a szeretetüket és azt is, hogy ők hogyan élik meg ezt a nem mindennapi helyzetet. Nem engedjük el egymás kezét még így sem!

Bízom abban, hogy hamarosan kilábalunk ebből a világméretű járványból, de egyet ne felejtsünk el, hogy ilyen helyzetekben az emberekben átértékelődik minden. A halálközeliség megtanítja az embereket arra, hogy jól gondolják át, eddig mit tettek rosszul, vagy jól. Mi, vagy ki, milyen dolgok, vagy milyen emberek fontosak, vagy nem fontosak, mire fordítsunk több vagy kevesebb energiát, figyelmet, amit eddig nem tettünk meg, vagy rosszul tettünk. Hatalmas respect azoknak, akik ebben a helyzetben is dolgoznak értünk, nekik is szólnak a dalaim. A világ nagyon elszemtelenedett az utóbbi 100 évben. Egy hatalmas próbatétel ez most az emberiségnek, hogy kibírjuk és hogyan indulunk tovább ezek után. Amíg bírom, dalokat fogok írni, énekelni és zongorázni fogok nektek, egyelőre itthonról, minden nap.

MOBILMÁNIA teljes tagsága részt vett a Denevér Hangstúdió legendás vezetője, Cserfalvi “Töfi” Zoltán 50 éves születésnapja alkalmából készülő The Number Of The Years: 50 című lemeze legfrissebb dalának felvételében. A Templomban, kocsmákban című nóta pár nappal ezelőtt debütált, benne Vikidál Gyula mellett Zeffer András billentyűs és Gamsz Árpád is énekel, és Nusser Ernő gitáros, Kékesi „Bajnok” László basszusgitáros, és Donászy Tibor dobos játékát is hallhatjuk benne.

rocker_affilate_01-851x315.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr4715575778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása