"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

DREAMGRAVE - új videó, egy dal a szellemi leépüléssel való küzdelemről

2018. december 30. - Blind Man

dreamgrave_dementia.jpg

Egyfajta karácsonyi ajándékként új klipet dobott ki a Dreamgrave, az év éjen megjelent Monuments c. lemezükhöz. Szokás szerint egy mélyebb témát boncolgat a banda. A Drop The Curtain egy dal azokról, akik szellemi leépüléssel küzdenek, és azokról is, akik az életüket dedikálják az ápolásnak az utolsó pillanatig. A gondozókat, közülük is a családtagokat gyakran a "láthatatlan második betegnek" hívják. A családtagot ápolók önmaguk is pszichológiai leépüléssel, szociális elszigeteltséggel, valamint fiziológiai, anyagi nehézségekkel küzdenek meg nap, mint nap. Segíts, légy türelmes és légy jelen, ha a családodban valaki ápol, vagy ápolásra szorul! Ha te magad viseled gondját családtagnak segítséget kérni és elfogadni létfontosságú. A képanyag a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban készült.

2019-ben ti is több helyen találkozhattok ezzel a dallal és a Dreamgrave-vel országon belül és kívül is. Ami biztos, hogy az egyre nagyobb sikerrel működő Abaliget ProgCamp fesztivál, a Rockvilág.hu Online Rockmagazinnal karöltve megalkotta a ProgCamp Winter Tour nevű esemény sorozatot, melynek mindhárom, már bejelentett állomásán elcsíphetitek a bandát.

  • február 2. Budapest @ S8 Underground Club w/Room of the Mad Robots, The Royal Freak Out
  • február 9. Szeged @ JATE Klub w/The Void, Tiansen, Dystopia
  • február 23. Pécs @ Ti-Ti-Tá w/Soulmirror, Perfect Symmetry, Leave No Trace
  • március 14. Temesvár @ Reflektor Klub w/The Tumor Called Marla
  • március 15. Déva w/The Tumor Called Marla
  • március 16. Kolozsvár w/The Tumor Called Marla

A zenekar egyébként idén jelent meg új, Monuments lemezével, ami ugyancsak elérhető a szokásos helyeken, így Spotifyon, Bandcampen és YouTube-on is.

Monuments I. - The Anxious c. lemezről egyébként a "Magyar Hangok" második részében írtunk. A cikk elérhető a képre kattintva!

dreamgrave-monuments-i.png

A DREAMGRAVE zenéje a hagyományos progresszív, valamint szimfonikus és neoklasszikus metal eklektikus házasságából született entitás, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos egymástól távoli világot bejár kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i játékosságig. 2014-ben jött ki világszinten is komoly szakmai elismerést szerzett 'Presentiment' című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta. 2017-ben visszatértek ‘Monuments’ című lemezükkel, mely újabb evolúciós lépcsőfoka a korábban megkezdett útnak.

A zenekar Facebook-oldala: ITT,

Instagram-felületük: ITT.

Ha a Spotify-on hallgatnád őket: AZT IS megteheted.

Csekkold a weboldalukat is: ITT!

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/martongabona

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr314522822
süti beállítások módosítása