"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

MOBY DICK: korhatáros videoklippel az új album címadó dala

2019. április 18. - Blind Man

moby_dick_2019.jpg

TERÁPIA címmel pénteken érkezik a MOBY DICK 11. stúdióalbuma, a magyar thrash legendák 2014-es Földi pokol lemezét 5 évvel követő visszatérő korongjához kedvcsinálóként pedig egy újabb, különleges  klipes nóta érkezett a címadó dalhoz, amelyben az album borítójának témáját maga a készítője, Havancsák Gyula elevenítette meg. A Terápia dalszövegeit a hagyományokhoz híven Pusztai Zoltán írta, az újabb nóta zenéjét pedig Smici szerezte.

Smici így mesélt az új klipről:

Erre a dalra eredetileg egy teljesen másfajta klipet terveztünk, de a borítót készítő Havancsák Gyula előállt egy 20 mp-es részlettel és látva az eredményt, kivétel nélkül rácsodálkoztunk, mert úgy tudjuk, mindössze egy telefon és tablet segítségével hozta létre. Annyira egyedi, merész és kreatív volt a Gyula által létrehozott képi világ, hogy más dalra, szövegre ezt nem lehetett átültetni. A videó témáját a lemezcím és az album borító grafikája adta.  Így végül maradt a Terápia, a forgatási terveinkkel kapcsolatban meg úgy döntöttünk, új koncepciót keresünk és más dalt választunk!

A zenekar a megjelenés napján, pénteken Debrecenben, a Roncsbárban tart lemezelőzetes koncertet, majd másnap, április 20-án, Budapesten a Barba Negra Music Clubban a KALAPÁCS és az INVADER társaságában került sor a lemezbemutató koncertre. Az eseményen dedikálás is lesz, a rajongók 20:10 és 20:40 között a pult mellett találkozhatnak a zenekarral.

JÖN! JÖN! JÖN! - Hamarosan olvasható lesz az albumajánló!

md_terapia.png

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/martongabona

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr2814772928
süti beállítások módosítása