"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

Covid Diaries címmel új albumon dolgozik Nagaarum

2020. április 09. - Blind Man

covid.jpg

Nagaarum bár idén nem tervezte, de most mégis új albumon dolgozik, amit a tervek szerint dalonként oszt meg. A téma nagyon is aktuális, a járvány. "Bár azt mondtam, hogy nem lesz idén Nagaarum lemez, de közbejött a nagy 2020-as világjárvány, ami borzalmasan inspirál. Aki ismeri a munkásságomat, az tudja, hogy 2014-ben írtam egy lemezt, ami egy - onnan nézve a jövőben - 2019-ben kirobbanó nagy járványról szólt. Mivel ez sajnos pont itt is van a nyakunkon, úgy érzem, meg kell írjam a valós sztorit is, mintegy a Rabies Lyssa mellé illeszthető verziót, a megvalósulást vagy beteljesedést."

Március 31-én a Fémforgácson tette közzé Nagaarum az első dalt a Covid Diariesről, amik - mint már tudjuk -, a dalszerzési és felvételi folyamatok menete alatt érkeznek. A Prelude for 2020 egy előjátéknak, felvezetőnek tekinthető az aktus előtt. A mai este pedig íme, itt a második tétel, aminek címe: The First Ingredients.

A lemezt nyitó prelűd egyfajta bemutatása az emberi jellemnek - hogyan viselkedünk a komfortzónánkon kívül, hogyan dolgozunk fel váratlan eseményeket. Azt a szöveget Farrrkas kollégánk írta. A The First Ingredients témája pedig a pandémia kirobbanása maga, a kínai incidens, ami legyen bármi is (állati eredet, szándékosság vagy teremtő erő - úgysem tudjuk meg életünkben) átrendezi lassan mindennapjainkat. Pillangó hatás. Amikor a tél kellős közepén érkeztek az első hírek a vuhani eseményekről, mi még a kényelmes meleg nappalinkban ásítozva nyomogattuk az okosabbnál okosabb készülékeinket, és vállvonogatva vettünk tudomást arról, hogy ott éppen történik valami. Aztán el is felejtettük egy teljes napra. Minden recept összetevőkkel indul. A 2020-as nagy vírusjárványnak ez az első összetevője.

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/butiplayduringtheday

Follow our Facebook page for fresh news and informations here: facebook.com/maximumrockandrollblog

We are also on Instagram, see you there! - instagram.com/butiplayduringtheday

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr1415600420
süti beállítások módosítása