"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

OSSIAN: dal- és klippremier - Forgószínpad címmel érkezett új albumelőzetes

2020. április 13. - Blind Man

ossian_forgoszinpad.jpg

Stúdiós felvételekkel és a Barba Negra Trackben rögzített képsorokkal készült el a Forgószínpad videoklipje, mely az Ossian Csak a Jót lemezének negyedik előzetes dala. A zenekar pénteken (április 17.) megjelenő korongjának legfrissebb videója ismét Flasker Róbert és Radó Norbert (Photo InVisible) munkája. A koncerten készült felvételeken a szemfüles rajongók akár még saját magukat is felfedezhetik, a stúdióban pedig betekinthetünk a háttérmunkálatokba Varga Zoltán (SongSong Productions) hangmérnökkel, a videóban a zenekar tagjai mind felbukkanak munka közben - érdekességképp Paksi Endre énekes egyszemélyes kórusként többszörösen is, hogy ez hogyan is néz ki, kiderül az alább megnézhető klipből.

Paksi Endre gondolatai és üzenete a “Forgószínpad” dallal kapcsolatban:

Ez az egyik kedvenc dalom az albumról, nagyon érdekes kettősség jellemzi. Egyfelől zeneileg van egy kimondottan vidám, lendületes hangulata, pedig a verzékben az elrontott dolgaimról, a múltbeli hibáimról elmélkedek benne. Nagyon jó érzés számomra ezeket kiadni magamból, sajnos azt látom, hogy erre nagyon kevesen képesek, vagy hajlandóak. Müller Péter ezt az általános emberi tulajdonságot kundabuffernek nevezte el, az önbecsapás, az öntolerancia szervének. Nagyon szellemesen meg is jegyzi, hogy ”ez a több milliárd nemes lovag és fájdalmas Szűzanya hogy tud maga köré ilyen pocsék világot teremteni: rejtély” :) Persze ez az önmagam iránti kettős mérce bennem is megvan sajnos, mint mindenkiben, de én legalább el és felismertem a létezését és próbálok tenni ellene…

A Csak a Jót albumot nyitó címadó dal március elsején debütált szöveges videó kíséretében, ezt ennyi idő alatt már több, mint 330.000-en néztek meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenést követően. Egy héttel később érkezett meg az új OSSIAN album első klipes dala - a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a Követem vakon című lírai balladával, mely már a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó Gyönyörű Bolond után, melyet a zenekar nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 280.000-es megtekintés fölött jár. Harmadikként különleges, a zenekar tagjainak otthonában forgatott videoklippel futott be az Aki előre néz március végén, melyben a előzőekhez hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal üzenték, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.

ossian_aranylemez.jpg

Az első dal premierjével egy időben indult el a zenekar honlapján, a ossian.hu címen az album előrendelése is, és a rajongók első egy hét alatti lelkesedése alapján a Csak a Jót már aranylemez volt, és továbbra is biztosan halad afelé, hogy megjelenés napjára már platinalemez legyen. A lemezborítót és a címadó dal szöveges videóját a 2019-es A Reményhozó borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/butiplayduringtheday

Follow our Facebook page for fresh news and informations here: facebook.com/maximumrockandrollblog

We are also on Instagram, see you there! - instagram.com/butiplayduringtheday

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr3815609258
süti beállítások módosítása