"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

DIABOLUS IN MUSICA: megjelent és végig is hallgatható a második EP!

2020. április 20. - Blind Man

522diabb00032_o.jpg

Milyen kár címmel megjelent és végig is hallgatható a második EP-je az Ørdøg zenekar akusztikus "féltestvéreként" ismert Diabolus In Musicának. A Vörös András (ének), Nagy-Miklós Péter (gitár), Bokodi Bálint (ének, hegedű) és Korpos Lajos (gitár) alkotta formáció új EP-je meghallgatható több népszerű online felületen (Spotify, Apple Music, Tidal, stb.) illetve a zenekar Youtube-csatornáján.

Vörös András énekes:

Szeretjük ezt a projektet, meg ezt a lemezt, és ajánljuk mindenkinek, aki nem bírja a metalt. Nem mintha ez kevésbé lenne az, persze. Csak itt nem a torzított gitár adja az alapot, és ettől első hallgatásra egészen megváltoznak a dalok. Aztán második hallgatásra kiderül, hogy egyáltalán nem is változtak meg, a lényegük ugyanaz maradt, harmadikra meg megint az az érzés, hogy ez valami más. És mire eldöntöd, hogy akkor most mi a helyzet, jó esetben már beült a füledbe, és eljössz koncertre is, amiből most egy darabig ugyan nem lesz, de előbb-utóbb igen, és az megint valami olyan, ami egyszerre metal és nem metal, ülve lehet headbangelni vagy állva némán figyelni. Addig is, itt ez a lemez, hallgassátok szeretettel!

A zenekar Facebook-oldala: www.facebook.com/diabolusacoustic

Milyen volt az alkotói folyamat?

Hihetetlenül érdekes, számomra legalábbis. Egyrészt alapvetés, hogy ne simán csak egy az egyben eljátsszuk a szóban forgó dalokat torzító nélkül, mert annak nem lenne sok értelme, hogy ugyanazt adjuk elő, csak gyengébben, kiherélve. Ha már hozzányúlunk, akkor írjuk is át, nemcsak hangszerelésben, de akár itt-ott új motívumokkal, dallamokkal kiegészítve is. Már eleve az újdonság, hogy míg az Ørdøgben az én énekem csak háttérvokálokkal egészül ki, a Diabolusban egy másik, teljes értékű énekessel dolgozunk, aki ráadásul sokkal jobb is, mint én. Ő, Bokodi Bálint hegedül is, és az anyazenekarban ez sincs, Bálint annak nem is tagja, mint ahogy Korpos Lajos gitáros is csak a Diabolusban zenél velünk. Nekem pluszban még az is elképesztő újdonság, hogy lassan huszonöt éve állok színpadon torzított gitáros, kemény zenekarokban, és most először történik meg, hogy a színpadon igazából nem zajt hallok, hanem tiszta dallamokat. Persze, soha nem tudnék meglenni metal zenekar nélkül, mert imádom azt is, de egészen magával ragadó élmény most átélni, milyen, amikor finoman lehet és kell énekelni, a szó szoros értelmében, ordítás helyett.

Vörös András teljes interjúja a divatikon.hu-nak - katt ide!


A teljes EP YouTube-hallgatásáért kattints a lejátszási listára!



AZ EP-RE KERÜLT DALOK:

01. Államtitkár
02. Natasa
03. 100x100000
04. Keringő
05. Az őrtoronyból feléd (Bob Dylan)

Milyen kár EP - az online felületeken

A CD limitált, kézzel számozott, első 100 példányából az előrendelés után megmaradt utolsó darabokat itt tudja beszerezni, aki szeretné: popshop.hu

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/butiplayduringtheday

Follow our Facebook page for fresh news and informations here: facebook.com/maximumrockandrollblog

We are also on Instagram, see you there! - instagram.com/butiplayduringtheday

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr4415628148
süti beállítások módosítása