"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

MAD ROBOTS: megjelent az új album, friss szöveges videó az 'illicit ataraxis' dalra

2020. április 20. - Blind Man

mad_robots_pareidolia.jpg

Megjelent a groove-os és pszichedelikus elemekkel gazdagított modern rockot játszó Mad Robots új lemeze a Pareidolia. A Rat King Racket albumuk óta öt év telt el, közben a csapat csak a Behind Everything című akusztikus EP-vel jelentkezett 2018-ban. Az új korong kapható a friss, Ossian-borítós, április-májusi HammerWorld magazin extra CD mellékleteként, illetve meghallgatható több népszerű online felületen is. A korábban Room Of The Mad Robots néven zenélő csapat, a Mad Robots negyedik albuma, a Pareidolia az áprilisi-májusi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként látott napvilágot, ízelítő gyanánt pedig ismerkedj meg a szöveges videóval kísért illicit ataraxis dalukkal. 

madrobots.jpg

Ha kíváncsi vagy tevékenységükre, a zenekar Facebook-oldalát itt érheted el:

www.facebook.com/robotsmad

Az illicit ataraxis a második dal a lemezen, a peculiar ways-t követi, amely egy rövid és direkt darab. Az illicit át is csapódik a másik végletbe, az egyik leghosszabb szám a lemezen, és igen kalandos darab. Ritmizált, már-már spoken word szövegrengeteggel indul az ének, mely közben egy magába forduló riff készteti jó esetben bólogatásra az embert. A szám nagyon érdekes vonalvezetésű, többször majdnem teljesen leáll, hogy aztán a végén mégis elszabaduljanak az indulatok. A zenei rész alapötlete Pt-től (Mári Péter énekes) származik, akinek régóta dédelgetett gyermeke volt ez a dal, melyet a zenekar meggyurmázott arra a formára, ahogy a hallgatók találkozhatnak vele a lemezen.



Pareidolia album - hallgatás online felületeken

A tentacles című dalunk az utolsó előtti szám a lemezen, az utolsó könnyed dal a szokásos album végi érfelvágás előtt. Számunkra is meglepetés, hogy mennyire befogadható, és fülbemászóan slágeres lett ez a szerzemény. Szürke kisegérből zenekari kedvenccé vált a lemezfelvétel munkálatai során. A szám amúgy korántsem olyan könnyed, mint amennyire könnyen dúdolható és énekelhető.

Talán életkorunknál is fogva már nagyobb rálátásunk, adott esetben személyes tapasztalataink vannak azzal kapcsolatban, hogy szeretteink közül az idősebb generációból néhányan útjuk végéhez érnek. Az elválás mindig fájdalmas, de talán mégis a legrosszabb, ha ez egy lassabb leépülési folyamat eredménye, ahogy kiveszik hetek, hónapok, vagy akár évek alatt a régi fény az ember szeméből, eltűnik az ismert jellem és fokozatosan magatehetetlenné válik valaki, akit majd egész életedben ismertél. A szám ennek a leépülési folyamatnak a mélyére hatol, szövegileg nem egy könnyű darab.

A szöveges videót Gerő András Péter (Kill Monday Management) készítette, és az új logónk alapmotívumaira plusz a lemezünk címére építette a látványt. A színvilág szépen alátámasztja a súlyosabb, szomorú mondanivalót, és a nagylemez borítójának színére rímel.

  

A Mad Robots az új anyag kapcsán bővebben is mesélt a Rockstarnak

www.rockstar.hu/hirek/pareidolia

madrobots.png

MAD ROBOTS - Pareidolia
(04/17 - Edge/HammerWorld)

01. peculiar ways
02. illicit ataraxis
03. aokigahara
04. iris
05. silent water
06. colors)
07. nºs
08. tentacles
09. wildfire

rocker_affilate_01-851x315.jpg

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönöm. :)

Már az Instagramon is ott vagyunk! - instagram.com/butiplayduringtheday

Follow our Facebook page for fresh news and informations here: facebook.com/maximumrockandrollblog

We are also on Instagram, see you there! - instagram.com/butiplayduringtheday

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr4515628146
süti beállítások módosítása