"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

A hét hírei (19. hét - 2017.05.08-12.)

Nagaarum, Rise Against, Roger Waters, Mr. Big, Rolling Stones, Linkin Park, Alice Cooper, Iron Maiden és egyéb finomságok...

2017. május 13. - Blind Man

Ez a hét sem hagyta nyugton a rock/metal hívőket, rajongókat, ugyanis rengeteg minden zúdult ránk különböző megjelenések hírétől kezdve egészen a megjelenéseken át a megjelenésekig. Lehet, hogy a megjelenéseket még nem is említettem, azonban a Rolling Stones őszi turnéjának bejelentése és Vörös Gábor Omen-ből való kilépése is a 19. hét fontosabb eseményei közé tartozik. A jövő héten érkezik egyébként a Papa Roach és a Linkin Park új stúdióalbuma, valamint az Iron Maiden újrakiadás sorozat első 4 darabja a szigorúan limitált gyűjtődobozzal együtt. Híreink következnek...

Új Nagaarum lemez jön, ampullázott vörösiszappal

Május 3-án jelent meg az új Nagaarum lemez, a Homo Maleficus 500 darabra limitált CD-n, 8 oldalas harmonika booklettel. A fehérorosz GrimmDistribution (Satanath csoport) és a hazai NGC Prod gondozza, és a magyar kiadás érdekessége, hogy az első 33 megrendelő kap a CD mellé egy laminált, lepecsételt, szignózott, sorszámozott bizonylatot, és egy ampullát kolontári vörösiszap szennyezett talajjal töltve.

A lemez meghallgatható a Nagaarum Bandcamp oldalán, vagyis ITT. E-mail cím a rendeléshez: ngcprod.hun@gmail.com

A hír és a kép forrása: rockstation.blog.hu

Rise Against - Júniusban jelenik meg a Wolves lemez, szöveges videóval az első új dal

Most már a szöveges videó is megérkezett a The Violence című első kislemezdalhoz a melodikus punk rocker Rise Against hetedik nyolcadik albumáról, a június 9-én megjelenő Wolves-ról. A 2014-es The Black Market lemez folytatásának producere Nick Raskulinecz volt.

A hamarosan érkező album tartalma:

RISE AGAINST - Wolves
(06/09 - Virgin)

01. Wolves
02. House On Fire
03. The Violence
04. Welcome To The Breakdown
05. Far From Perfect
06. Bullshit
07. Politics Of Love
08. Parts Per Million
09. Mourning In Amerika
10. How Many Walls
11. Miracle

Forrás: hammerworld.hu

Új dallal jelentkezett Roger Waters - Déja Vu

Június 2-ra várható Roger Waters legújabb albuma, az Is This The Life We Really Want?, melynek borítója leginkább a The Wall című Pink Floyd-klasszikuséra hajaz.

A második előzetes dalt hűen tükrözi címe, személy szerint bízom benne, hogy egy remek album kerül ki a Mester kezei közül. Efelől semmi kétségem, a másik már bemutatott dallal együtt nagyon is úgy tűnik, hogy egy kimondottan Pink Floyd-os album fog készülni...

Forrás: Lángoló Gitárok

Mr. Big - júliusban jelenik meg az új album, van már borító, tracklist és előzetes videó is!

Defying Gravity címmel július 7-én jelenik meg a Mr. Big kilencedik albuma, és az első beharangozó videó meg is érkezett a lemezhez. A 2014-es The Stories We Could Tell album folytatását az első három lemezük producerével, Kevin Elsonnal vették fel Los Angelesben - mindössze hat nap alatt, lényegében élőben. Az album deluxe verziójához egy bónusz CD/DVD is tartozik majd a zenekar videóival és színfalak mögötti jelenetekkel.

Tartalom:

MR. BIG - Defying Gravity
(07/07 - Frontiers)

01. Open Your Eyes
02. Defying Gravity
03. Everybody Needs A Little Trouble
04. Damn I'm In Love Again
05. Mean To Me
06. Nothing Bad (About Feeling Good)
07. Forever And Back
08. She's All Coming Back To Me Now
09. 1992
10. Nothing At All
11. Be Kind

Forrás: hammerworld.hu és rockstation.blog.hu

A következőhöz nem fűznék semmit: Idén sem lesz se Tool, se A Perfect Circle album. Kár érte...

A hír ITT olvasható.

Ősszel 13 állomásos Európa-turnéra indul a Rolling Stones

13 állomásos Európa-turnéra indul szeptemberben a Rolling Stones. A klasszikus dalok - Gimme Shelter, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Satisfaction, Tumbling Dice, Brown Sugar – mellé meglepetés nótákat és egy látványos új színpadképet is ígér a legendás rockbanda. Ausztriában ugyanott fognak játszani, ahol 2015-ben az AC/DC, az állójegy kereken 100 euró lesz - mondja az osztrák szervező.

Az alábbi linkre kattintva a helyszínek is megtekinthetőek.

Még egy szöveges videó az új Linkin Park-albumhoz - Invisible

A minden eddiginél poposabbra vett hangzású, One More Light című Linkin Park nagylemez megjelenéséig már csak alig egy hét van hátra, (pontos időpont: május 19.) felvezetéséül pedig egy újabb szöveges videó látott napvilágot, Invisible címmel.

A többi előzetes dal ITT hallgatható meg - persze csak annak ajánlom, akinek van hozzá kellő idegzete, türelme és energiája - emitt pedig Chester kiosztja a megmondókat. Még szerencse, hogy nem vettem magamra... :D

Részlet az "énekes" gondolataiból:

"Megkérdezték tőlünk, hogy mit gondolunk azokról, akik szerint eladtuk magunkat? Nem érdekelnek. Ha szereted a zenét, fantasztikus. Ha nem szereted, az is a te véleményed, fantasztikus. Ha szerinted anyagi, vagy kereskedelmi okokból tesszük, amit teszünk, hogy valami formula alapján sikeresebbek akarunk lenni, hát, szúrd magad arcon (nevet)."

Alábbiakban a Slipknot frontembere, Corey Taylor válaszol Chester kirohanására.

Paranormal - a jövő hónapban érkezik a Fezen fesztiválon fellépő Alice Cooper új albuma

A horror színpadi nagymestere remélhetőleg most sem okoz csalódást rajongóinak. (Forrás: hammerworld.hu)

A nyári FeZen fesztiválon augusztus 3-án fellépő Alice Cooper egy új albummal jelentkezik júniusban. A legendás sokk-rocker 27. stúdiólemeze, a 2011-es Welcome 2 My Nightmare folytatása, Paranormal címmel jön majd ki, és az eredeti Alice Cooper zenekar három tagja (Nel Smith dobos, Michael Bruce gitáros és Dennis Dunaway basszer) mellett vendégként szerepel majd az új dalokban Billy Gibbons a ZZ Topból és Larry Mullen Jr. dobos a U2-ból. A lemez producere ezúttal is Bob Ezrin volt. 

"Szeretem a Paranormal címet, de ez igazából nem egy félelmetes anyag. Van pár ilyen nóta is rajta, de a paranormális kifejezés itt azt jelenti, hogy eltér a normálistól. Ez nem ez egy normális, szokásos Alice album. Bobbal úgy döntöttünk, hogy most nem lesz központi téma. Olyan dolgok vannak rajta, amelyek nekünk tetszenek, ilyan dalok, amiket bírunk."

"A lemezkiadás aranykorának már vége. Van egy világnyi rajongóm, szerte a világban, és 45 évbe telt, mire ez kiépült. Szóval, amikor elkészítek egy új lemezt, az nekik készül. Nem igyekszem új közönséget toborozni. A már adott közönségnek játszom, és úgy gondolom, hogy az Aerosmith is ezt teszi, ahogy minden rendesen megalapozott banda a rajongótáborának zenél, nekik készíti a lemezeit."

Félelemből az örökkévalóságba - május 19-én végre folytatódik az Iron Maiden vinyl-újrakiadás sorozata!

Kedvenc heavy metal zenekarom, az Iron Maiden a The Book of Souls még mindig folyó turnéja közben sem tétlenkedik. Az élő felvételeket felvonultató En Vivo! című korongig bezárólag - és június 21-ig - megjelenik bakelit verzióban a banda 1990 és 2012 között kiadott összes stúdiós és élő hanghordozója. A sorozat első két lemeze (No Prayer For The Dying, Fear Of The Dark) egy exkluzív gyűjtődobozban is kapható lesz, amelynek épp akkora a mérete, hogy mind a 12 album elférjen benne, de még a legutóbbi LP is, a The Book Of Souls, ami tripla vinylként jött ki 2015-ben. A Collector's Box azonban csak erősen limitált példányszámban lesz beszerezhető.

A banda nem bízza a véletlenre... Még a Blaze Bayley-vel készült albumok is újra megjelennek. (Forrás: hammerworld.hu)

 

Egyéb hírek, érdekességek:

Megjegyzés: A hírek gyűjtésében a RockStation, Lángoló Gitárok, illetve a Hammerworld magazin online oldalakat használtam segítségül.

A bejegyzés trackback címe:

https://maximumrockandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr812502305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása