"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

LEPONEXX: "Nekünk Texas" címmel jelent meg az új kislemezük, hallgasd végig!

2020. április 06. - Blind Man

leponexx_bandafoto.jpg

Eljött az idő, megérkezett a köröstarcsai Leponexx zenekar friss EP-je. A három számot tartalmazó anyag a Nekünk Texas címet viseli és a gyulai No Silence-ben készült. A Húsdaráló címet viselő dalt már tavaly megjelentették digitális formában, ráadásul klipet is forgattak hozzá. Most végighallgatható a teljes anyag is, két további ütős dallal.

Tovább

AURORA: friss akusztikus dal és felhívás egy nemes ügy érdekében

aurora_azelet_v2.jpg

Új videoklipet készített az Aurora zenekar, Az élet zsoldosa című dal a győri punkok következő akusztikus kiadványán fog szerepelni, most viszont a dalpremierhez egy különleges póló is készült, melynek eladásából származó bevételeit a magyarországi sürgősségi és intenzív ellátásban dolgozó nővérek számára ajánlják fel.

Tovább

ZEFFER ANDRÁS: a billentyűs a Mobilmánia, P. Mobil, TRB klasszikus dalait mutatja be minden nap otthonában, zongorán

zefferandras.jpg

MOBILMÁNIA vezetője, Zeffer András billentyűs, énekes is csatlakozott a bezártságot az otthonukból, zenével enyhítő előadók sorához, és hívta segítségül az online világot, hogy a bizonytalan időre elveszett személyes találkozások és élő koncertek lehetőségét valamivel pótolni tudja a közönség számára.

Tovább

OSSIAN: Aki előre néz - otthon készült a legújabb videoklip

ossian_homevideo.jpg

Újabb videoklippel és dallal csökkenti a bezártság nehézségeit az OSSIAN, ami az április 17-én megjelenő nagylemezen lesz hallható. A Csak a Jót korong Aki előre néz című új dalának videója az aktuális helyzet miatt különleges körülmények között készült el, hiszen a a felvételeket a zenekar minden tagja otthonában forgatta le, amiket Flatsker Robi gyúrt végleges formába. Ezzel a korábbiakhoz hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal és klippel üzenik, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.

Tovább

FACTORY STREET: bemutatjuk a diósdi hard rock zenekart

factory_street_tagok_hatterrel.jpg

Bemutatkozó írásuk szerint a diósdi Factory Street zenekar két gitár, dob, basszus, ének felállásban játszik hard rock stílusú dalokat. A bandát két diósdi testvér (Bognár Gábor – gitár, Bognár Zoltán – dob) alapította 2017-ben a szintén helybéli Nánási Kristóf (szólógitár) bevonásával, majd rövid időn belül bővült a csapat az érdi Tóth „Teddy” Csaba (basszusgitár) személyével. Ezt követően közel másfél évig kereste a csapat az énekesét több jelentkezőt kipróbálva. Végül 2019 februárban csatlakozott a csapathoz Weisz Péter (ének) Szigethalomról.

Tovább

OMEGA DIATRIBE: turné helyett turnévideó egy klasszikus dallal

omega_diatribe_2020_press.jpg

A globális méretű, rendkívüli helyzetet generáló koronavírus (COVID-19) miatt, többek között a budapesti Omega Diatribe turnéja is ment a levesbe, amit a srácok egy élő klippel ellensúlyoznak, aminek anyagát a tavalyi Penultimate Fall Európa-turnén rögzítettek. Alább hallhatjátok is a második lemez egy klasszikus tételét, az Extrinsic c. dalt, immáron Lucsányi Milán hangjával, valamint Szpuszenik Richárd dobjátékával, aminek hangját a tavalyi Akvárium Klubos koncert alkalmával örökítették meg.

Tovább

CSERFALVI "TÖFI" ZOLTÁN: friss születésnapi dal a Mobilmánia legénységével

tofi50_front.jpg

MOBILMÁNIA teljes tagságával érkezett a legfrissebb dal a Denevér Hangstúdió legendás vezetője, Cserfalvi “Töfi” Zoltán 50 éves születésnapja alkalmából készülő The Number Of The Years: 50 című lemezről. A Templomban, kocsmákban című nótában Vikidál Gyula mellett Zeffer András billentyűs és Gamsz Árpád is énekel, és Nusser Ernő gitáros, Kékesi „Bajnok” László basszusgitáros, és Donászy Tibor dobos játékát is hallhatjuk benne, a szöveget pedig Horváth Attila írta. 

Tovább

DIABOLUS IN MUSICA: videoklippel egy Bob Dylan-feldolgozás, nemsokára itt az új EP!

522diabb00032_o.jpg

Milyen kár címmel április 17-én jelenik meg a második EP-je az Ørdøg zenekar akusztikus "féltestvéreként" ismert Diabolus In Musicának. Első előzetesként már itt is van a jól ismert Bob Dylan dal (All Along The Watchtower) feldolgozása, Az őrtoronyból feléd.

"Áprilisban jön ki a második Diabolus In Musica EP az Edge-nél öt dallal: négy Ørdøg-átirat és egy All Along The Watchtower feldolgozás magyar szöveggel. Az első 100 db, kézzel számozott CD már előrendelhető a Popshop.hu-n. Ez meg itt Bob Dylan All Along The Watchtowerjének magyar nyelvű átdolgozása, Magyar Dániel videójával. Fogadjátok szeretettel!" (Fotó: Magyar Dániel)

Tovább