"Mi volt előbb, a zene vagy a szenvedés? Azért hallgattam zenét, mert szenvedtem? Vagy azért szenvedtem, mert zenét hallgattam? Az a sok lemez ilyen bús-nyavalygós faszit csinál az emberből?" (Nick Hornby)

Rock 'n' Roll: Ain't Noise Pollution...

ELKÖLTÖZTÜNK | Üdv az új fedélzeten!

Mostantól a Blogger felületén leszünk megtalálhatóak.

2020. augusztus 01. - Blind Man

Mától már a régi lelkesedéssel, de immáron egy új felületen köszöntünk minden régi harcostársat és újonnan csatlakozó rockrajongót! Az index.hu-val a közelmúltban történtek miatt döntöttünk a váltás mellett, hiszen a blog.hu felülete is indexes fennhatóság alatt áll és őszintén szólva nem kívánunk idővel az ostor végén állni, így - amennyire tudtuk - megmentettük a korábbi tartalmakat. Bízunk abban, hogy innen már nem kell majd csomagolni...

Sajnos a szerkesztés lehetősége még az előző oldalénál is csapnivalóbb, így előfordulhat, hogy a kinézet meglehetősen sántának bizonyul, azt viszont megígérhetjük, hogy a színvonal és a tartalom továbbra is a régi minőséget hozza, mutatja majd.

A domain néven is kénytelenek voltunk változtatni, a már jól bevált és széles körben elterjedt, megismert 'maximumrockandroll' előtag 'mindenunkarock'-ra módosult, így ezt csak egy igazán kicsit sajnáljuk, hiszen ugyanúgy kifejezi kultúrmissziónk lényegét. (Azt viszont nem értjük, mi baja a Google által működtetett Bloggernek az idegen nyelvű domain nevekkel.)

Ha eddig jók voltunk (so far, so good...), ezután sem kívánunk változtatni a dolgokon. (So What?!) Ennek örömére hallgassátok meg ezt a kimondottan mellőzött Megadeth-albumot és kövessetek minket továbbra is, hiszen a rockélet nem áll meg! Egyébként pedig mindig van (és lesz is) másik... Találkozunk odaát! \m/

Ha ezután sem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönjük \m/

Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog

"Pszeudotörténelmi drogtúra lelkünk legmélyebb bugyraiba..." | TARJA KAUPPINEN: A nép igazsága (könyvajánló)

a-nep-igazsaga.jpg

"Havasfelföld ​a fertő és a métely világa, alantas, szentségtelen vidék. Csak a legmegátalkodottabbak maradhatnak életben itt, s Leiden nem tartozik közéjük, így hát menti az irháját. Bár ne tenné… Hősünk a frontra kerülve egykettőre ráeszmél, hogy mindennél van rosszabb. Hogy a könyörtelen valóság gyakran felülmúlja a képzeletet is, s hogy a sors a héroszok szerepét sem mindig a legrátermettebbekre osztja. Karcos humorú szatíra egy idegen, mégis ismerős világban, mely maró gúnnyal világít rá az emberi természet fonákságaira. Pszeudotörténelmi drogtúra lelkünk legmélyebb bugyraiba. Spirituszmámoros ámokfutás a nihilbe. Egy száraz, sötét kacaj. Havasfelföld hantolatlan gyalázattól fertéztetett tájain barangolva szembenézhetünk a bennünk lakozó árnyakkal, s az őrült, ugyanakkor megrendítően valószerű kalandok közepette a szemükbe kacaghatunk. Fergetegesen cinikus, letehetetlen olvasmány a történelem és a fantasy rajongóinak."

Tovább

Ettől a filmtől... metál az ész! | EMBERRABLÓ LÁNYOK (1990)

emberrablo_review_front.jpg

A magyar filmgyártásnak vannak olyan, a Pokolnál is mélyebb bugyrai (pl. Holnap történt - a rendőr Győzikével, Álom.netApám beájulna - utóbbi a luxusfeleség Csősz Boglárkával), melyek joggal merültek a feledés jótékony homályába és kaptak újfent szárnyra az internetes reneszánsznak, valamint Dancsó Péter szaktárs korai munkásságának köszönhetően. Hogy miért vonzódunk hozzájuk bűnös élvezettel, az rejtély, akárcsak Mick Jagger máig pazar teljesítménye, de tény, hogy képtelenség szó nélkül elmenni ezen alkotások mellett. Jelen ismertetőnk tárgya egy igazi ritkaság, melyet már D.P. is bemutatott - igaz, pontatlanul -, csupán VHS-en és persze a YouTube-on hozzáférhető Emberrabló lányok Bíró Icával, az akkor induló Metal Ladyvel és a Pokolgép Metal az ész-korszakos klasszikus felállásával a középpontban, meghintve a rettentően hitvány London Boys duó nevével - akiket (sajnos?) nem sikerült tökéletesen licencelni. Most pedig kapcsoljátok be az öveket és irány a '90-es évtized első durvább kulturális pokoljárása olyan komoly színművészekkel, akik számára nem ez lesz a filmográfia ékköve, annyi szent!

Tovább

RÖVIDEN ÉS TÖMÖREN - válogatás az első félév albumaiból, nyúlfarknyi ajánlókkal

omlesztett-review-front-edited.png

Habár mindig is szerettük hosszú, terjengős cikkekben bemutatni és kissé kielemezgetni is az aktuális megjelenéseket, kedvenceket, ezúttal hisszük, hogy néhány mondat is elég ahhoz, hogy az első félév megjelenései közül ajánlhassuk azokat, amiket szerkesztőségünkben kiemelten szerettünk hetekig, sőt akár hónapokig is - vagy akár ép ellenkező esetben: annyira csalódtunk bennük, hogy annak muszáj hangot adni. (Nyugi, az új Nightwish ezúttal kimarad, nem leszünk ezeregyedikek a fikázók sorában.) Garantáljuk, hogy a most következőkben egy bekezdés olyan lesz, mint a Raffaello - többet mond majd minden szónál.

Tovább

DIVIDED dal- és klippremier Björn “Speed” Striddel - itt a 'Meteorite', egy igazi nyári sláger!

Megjelent a “Behind Your Neon Eyes” lemez

div_meteor_klip.jpg

Soilwork és a The Night Flight Orchestra éléről ismert Björn “Speed” Strid énekes vendégszereplésével készült el a Divided Meteorite című legújabb dala és videoklipje. A Behind Your Neon Eyes, melyről már ITT írtunk, a zenekar második korongja már kapható a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD mellékleteként, teljes booklet-tel együtt. A lemez több hazai és nemzetközi vendéggel készült, Björn "Speed" Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork, stb.) mellett Flo V. Schwarz (Pyogenesis) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A zseniálisan hangulatos borítót Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt.

Tovább

Kirk, papír, olló | divideD: Behind Your Neon Eyes (Nail Records, 2020)

Még Sheldon Coopernek is tetszene...

divided_behind_your_neon_eyes.jpg

A 2020-as év legjobban várt hazai nagylemeze kicsiny műhelyünkben a jelmezes fenegyerekek új albuma volt, amióta csak az első előzetes dal (Roll Out) megjelent róla. Erre aztán rátett egy lapáttal az akkor még csak Away címen futó következő, ami után sem volt vitás, hogy kiemelt figyelemmel fogjuk kísérni a modern fúziós metalt mesterfokon űző legények minden egyes akcióját, különös tekintettel a Behind Your Neon Eyes albumra. Azonban a virtuális hasábjainkon nemrég megénekelt Modulushoz képest mostanra nem csak a külcsín változott, de a zenei világ sem az a tömény, szételektronizált hideg és borzongató futurisztikus elegy, hanem a The Night Flight Orchestrához (februárban megjelent albumukról ITT írtunk) hasonló, divatosan nosztalgikusnak nevezhető - mondjuk így - érzés. Ezzel komoly vetélytársa akadt tehát a dallamos rock / AOR vonalon utazó svédeknek, akik új lemezükkel egyre jobban elkezdtek diszkósodni, Jósa Tamásék viszont nem vettek vissza a vastag soundból sem, ami igazán remek. Tudják, hogyan kell kezelni a dögösítő gombot, s habár finomhangolódott a zenei világ, egyáltalán nem herélték ki annyira, hogy visszatetszést keltsen. (Mondjuk, ők még a DJ BoBo-feldolgozásból is jól jöttek ki, köszönhetően az éneklési versenyt bárkivel - még Bruce Dickinsonnal is - felvenni képes, Belmont fedőnevű frontembernek.)

Tovább

Mindenkit utálok! - JUNKIES dal- és klippremier Kasszás Erzsivel

Érkezik a “Káros az egészségre” lemez jubileumi kiadása!

junkies_mindenkit_front.jpg

Új dallal és videoklippel jelentkezett a Junkies. A Mindenkit utálok megfilmesített változata Balázs Andrea főszereplésével készült el, Závodi Marcell és Lévai Hangyássy Bence irányítása alatt. Andreát az ország mint “Kasszás Erzsit” ismerte meg 2017-ben, azonban láthattuk, mint televíziós személyiség, és képzett színészként is feltűnt már számtalan darabban és filmben. A dal a kiadó YouTube csatornáján debütált, szombattól azonban több online streaming felületen is elérhető lesz.

Tovább

OMEN dal- és klippremier: a zenekar korábbi tagjaival szól ‘A család’

omen-csalad-klip.jpg

A család címmel jelentkezett egy különleges új dallal és videoklippel az idén 30. születésnapját ünneplő Omen. Az évfordulót ősszel egy jubileumi best of kiadvány is megkoronázza, november 27-én pedig egy nagykoncert keretében köszönthetjük fel a zenekart a Barba Negrában. A korongon a Denevér Hangstúdióban, Cserfalvi "Töfi" Zoltán segédletével felvett friss tétel is hallható lesz, melyhez most a HyperMedia stábjával készült videó.

Tovább

DOROTHY: új dal, új gitáros, újra koncert!

dorothy-uj-full.jpg

Új dallal és videoklippel jelentkezett a Dorothy, akik a közelmúltban döntöttek úgy Blahó Brigi gitárossal, hogy külön úton járnak tovább. Dodo és Klo természetesen folytatják; az új gitárossal, Balog Anitával már el is készült az első dal, az Amíg együtt dobog. A megújult felállás már jövő hét szombaton, július 11-én megnézhető élőben a Barba Negra Track színpadán, amely a korlátozások utáni első Dorothy koncert.

Tovább

DUSTY CHOPPER: újra támad a benzinszagú southern metal!

dusty_chopper_fb_cover.jpg

Több év kihagyás után visszatért a budapesti southern groove AKA „redneck metal” Dusty Chopper! Az idén 10 éves Dusty Chopper története során sok helyen megfordult, többek közt megjárta már Amerikát is – 2014-ben első magyar zenekarként zenéltek a legendás Whiskey a Go Go-ban, valamint megfordultak a hollywoodi Loaded színpadán is – azonban 2015-ben a zenekar hivatalosan parkoló pályára került... egészen 2019-ig, amikor is pár (jó, egy teherautónyi) whiskey és jäger elfogyasztása után úgy döntöttek, hogy frissített felállással visszatér a zenekar.

Tovább
süti beállítások módosítása